Easy San: uw gecertificeerde specialist in warmtepompen regio Diepenbeek, Limburg
Warmtepompen: verwarm en koel uw woning of bedrijf met hernieuwbare energie
Een warmtepomp is een slimme en duurzame oplossing voor uw woning of bedrijf. Een warmtepomp gebruikt natuurlijke warmtebronnen, zoals de lucht, het water of de bodem, om uw ruimtes te verwarmen, te koelen, te ventileren én te ontvochtigen. Een warmtepomp verbruikt minder energie dan een traditionele verwarmingsketel op stookolie of aardgas, en is beter voor het milieu. Met een Inverter warmtepomp kunt u bovendien het vermogen van de compressor aanpassen aan de warmtevraag, waardoor u nog meer energie bespaart en comfort geniet.
Easy San: uw betrouwbare partner voor warmtepompen van topkwaliteit regio Diepenbeek
Bij Easy San in Diepenbeek, Limburg kunt u terecht voor de installatie, reparatie en het onderhoud van warmtepompen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Wij zijn gecertificeerde airco-installateurs en beschikken over het RESCert-keurmerk voor hernieuwbare energie. Wij zorgen voor een professionele en kwaliteitsvolle service, van een lek zoeken, airco aansluiten, warmtepomp opstarten, bijvullen of vacumeren, tot het regelmatige onderhoud en herstellingen. We werken met de beste merken op de markt, zoals Panasonic, Vaillant, Viessmann, Bosch, Daikin, Samsung, Gree, Mitsubishi, Midea en LG.
Benieuwd naar de voordelen van een warmtepomp? Lees meer....
Welke soorten warmtepompen zijn er?
Er bestaan verschillende soorten warmtepompen, afhankelijk van de warmtebron en het afgiftesysteem. De meest voorkomende soorten warmtepompen zijn:
-
Hybride warmtepomp: combineert een elektrische warmtepomp met een ketel. De warmtepomp doet het meeste werk, de ketel helpt bij hoge vraag of koude dagen.
-
Elektrische warmtepomp: werkt alleen op elektriciteit. Ideaal voor goed geïsoleerde woningen of gebouwen met een lage warmtevraag. Kan ook koelen in de zomer.
-
Lucht/water warmtepomp: gebruikt de buitenlucht als warmtebron en een watercircuit als afgiftesysteem. Kan verbonden zijn met radiatoren, vloerverwarming of een warmtepompboiler. Werkt het hele jaar door, ook bij lage temperaturen.
-
Water/water warmtepomp: gebruikt het grondwater of een waterloop als warmtebron en een watercircuit als afgiftesysteem. Kan verbonden zijn met radiatoren, vloerverwarming of een warmtepompboiler. Heeft een hoog rendement, maar heeft een vergunning en een boring of een captatienet nodig.
-
Lucht/lucht warmtepomp: gebruikt de buitenlucht als warmtebron en de binnenlucht als afgiftesysteem. Heeft een binnen- en een buitenunit die met leidingen verbonden zijn. Kan ook als airco dienen in de zomer.
-
Aardwarmtepomp: gebruikt de bodem als warmtebron en een watercircuit als afgiftesysteem. Kan verbonden zijn met radiatoren, vloerverwarming of een warmtepompboiler. Heeft een zeer hoog rendement, maar heeft een vergunning en een diepe boring of een horizontaal captatienet nodig.
Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?
-
Milieuvriendelijke energieleverancier: een warmtepomp gebruikt hernieuwbare energiebronnen en milieuvriendelijke koelmiddelen. Zo vermindert u de CO2-uitstoot en de opwarming van de aarde.
-
Hoog rendement: een warmtepomp produceert meer warmte dan ze elektriciteit verbruikt. Dit wordt aangegeven door de COP-waarde, die gemiddeld 4 is voor een warmtepomp. Een traditionele verwarmingsketel heeft een COP-waarde van +/- 1.
-
Bijna onuitputtelijke warmtebronnen: een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het water of de bodem. Deze warmte is altijd beschikbaar. Zo bent u niet afhankelijk van de energieprijzen of de levering van gas of stookolie. U hebt ook geen opslagruimte nodig voor uw brandstof.
-
Hoge flexibiliteit van energiebronnen: een warmtepomp kan gecombineerd worden met andere energiebronnen, zoals zonnepanelen, zonneboilers, pelletkachels of biomassa. Zo kunt u uw energiebehoefte optimaliseren. U kunt ook kiezen voor een hybride warmtepomp, die een warmtepomp en een ketel combineert.
-
Lage bedrijfskosten, snelle afschrijving: een warmtepomp bespaart u energiekosten en geeft u recht op verschillende premies en subsidies. Zo kunt u uw investering snel terugverdienen. De terugverdientijd hangt af van het type warmtepomp, de isolatiegraad, de warmtevraag en het huidige verwarmingssysteem.
-
Bijna onderhoudsvrije werking: een warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig, omdat ze geen verbranding of rookafvoer heeft. U hoeft alleen maar de filters te laten reinigen of vervangen en een jaarlijkse controle te laten doen door een erkende installateur. Zo verlengt u de levensduur en het rendement van uw warmtepomp.
-
Verwarming en koeling mogelijk: een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen, met een omkeerbare warmtepomp. Zo kunt u uw woning of bedrijf comfortabel houden in elk seizoen, zonder een aparte airco. Een warmtepomp verbruikt ook minder elektriciteit dan een klassieke airco.
Enkele realisaties
warmtepompen diepenbeek
warmtepompen diepenbeek
warmtepompen diepenbeek
warmtepompen diepenbeek
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg
warmtepompen limburg