Easy San, expert Plaatsen, Onderhouden & Herstellen Centrale Verwarming, Radiatoren, CV-ketels regio Diepenbeek, Limburg
Gespecialiseerd onderhoud en depannages
Easy San in Diepenbeek, Limburg staat al vele jaren bekend als een betrouwbaar onderhoudsbedrijf voor centrale verwarming, radiatoren, enz. van diverse merken. Onze uitgebreide expertise én vlotte service verzekeren u van een duurzame en snelle oplossing voor elk dringend probleem aan uw cv-ketel. Ook als blijkt dat uw cv-ketel aan vervanging toe is maken wij voor u graag een gepast voorstel. Onze verwarmingsspecialisten hebben de nodige erkenningen om in Vlaanderen, in en rond Brussel en in Wallonië periodieke controles, onderhoud en reparaties uit te voeren.
Wij doen het onderhoud en service :
-
van gasketels G1 en G2
-
van stookolieketels
-
Officiële verwarmingsaudits
-
Zowel voor particulier als bedrijven
U wil van het gas af? Warmtepompen lucht – water , warmtepompen bodem – water , zwembadwarmtepompen en zonnepanelen zijn voor ons al lang geen “nieuwe “ technieken meer. Als u er nog niet helemaal uit bent welk verwarmingssysteem u wil hebben, komen we daar graag – met kennis van zaken - met u over praten. Dat is de beste manier om de beste keuze te maken voor uw woning.
Veel gestelde vragen bij het vervangen van een CV-ketel :
-
Welk vermogen moet mijn verwarmingsketel hebben ?Uiteraard moet het vermogen van uw nieuwe verwarmingsketel aangepast zijn aan uw woning en moet u het onder alle omstandigheden lekker warm krijgen. Maar een verwarmingsketel met een te groot vermogen voor uw woning is zeker een slechte keuze en wel hierom : De gaswandketels zijn tegenwoordig allemaal erop voorzien dat ze hun vermogen kunnen aanpassen aan hetgeen gevraagd wordt , men noemt dat moduleren. Als het buiten heel erg koud is moet de verwarmingsketel een groter vermogen kunnen opwekken dan op momenten dat het buiten minder koud is bijvoorbeeld(zie grafiek hieronder). Bij een goede gaswandketel is het niet enkel de vraag “ hoeveel warmte kan hij produceren ?” maar veel belangrijker is “ hoe weinig warmte kan hij produceren?”. Dat lijkt vreemd maar het feit dat uw verwarmingsketel ook heel weinig verwarming kan maken als dat nodig is gaat er niet alleen voor zorgen dat u minder gas gaat verbruiken maar ook dat uw verwarmingsketel langer mee gaat. Ik leg het even uit : bij het bepalen van de capaciteit van uw verwarmingsketel gaan we uit van de Belgische norm die zegt dat het buiten -8°C is en dat u het dan binnen lekker warm krijgt. Nu is het hier bijna nooit -8°C buiten zodat die verwarmingsketel dus eigenlijk bijna het hele jaar door te groot gaat zijn. Als het bijvoorbeeld buiten 0°C is dan heeft u al maar 50% nodig van het totaal vermogen , als het dan buiten bijvoorbeeld +12°C is dan heeft u nog maar 10% nodig van het totaal vermogen. Als uw verwarmingsketel zulke kleine vermogens niet aankan wil dat zeggen dat het toestel voortdurend uit en aan gaat waardoor het toestel sneller stuk gaat. Conclusie : het vermogen van uw nieuwe gasketel mag niet te klein zijn maar het mag ook zeker niet te groot zijn. Wij maken een correcte berekening van het vermogen voor uw woning en stellen u dan vervolgens de juiste verwarmingsketel voor.
-
Mijn huidige verwarmingsketel is ouder dan 15 jaar maar doet het nog prima , is het dan wel zinvol om een nieuwe condenserende ketel te plaatsen ?"Hoewel sommige oudere ketels het technisch nog prima doen is het meestal toch een goed idee om een nieuwe zuinige condensatieketel te plaatsen : 1- Lager verbruik van gas : tot 30 % besparing is vaak realistisch ( +- 400€ per jaar) 2- Lager verbruik van elektriciteit : modulerende ventilator , elektronische pomp. 3- Milieu-vriendelijk 4- Hoger comfort : altijd de juiste watertemperatuur naar je radiatoren ( geen getik in de buizen door veel te hoge watertemperaturen) en een constantere binnentemperatuur 5- Verhoogde waarde van de woning ( energieprestatie-certificaat )
-
Kan ik mijn verwarmingsketel zo maar vervangen door een warmtepomp ?Technisch gezien is dat meestal geen probleem maar de vraag is of het altijd de juiste keuze is. Een warmtepomp is een erg zuinige warmtebron op voorwaarde dat de watertemperatuur die gemaakt moet worden niet te hoog is. Als u bijvoorbeeld radiatoren heeft waarbij het nodig is dat die in de winter gevoed worden met verwarmingswater van meer dan 50° dan kunt u beter een gascondensatie-ketel nemen. Als u echter vloerverwarming heeft of uw radiatoren werken op lagere temperaturen dan is een warmtepomp een goeie keuze. Conclusie: Wij komen graag bij u ter plaatse om te kijken en te berekenen wat voor u de juiste en meest zuinige oplossing is.
-
In mijn appartement hangt nu een oudere gasketel die aangesloten is op een gemeenschappelijke schoorsteen , kan ik zo maar een andere gasketel laten plaatsen ?"Vooreerst moet u weten dat er nu enkel nog condenserende gasketels geplaatst mogen worden en dat die in veel gevallen niet zo maar op een gemeenschappelijke schoorsteen kunnen aangesloten worden. Daarenboven is het zo dat elke gasketel die op eenzelfde schoorsteen aangesloten is van hetzelfde type moet zijn. Je kan dus op dezelfde schoorsteen geen condenserende en niet-condenserende gasketels aansluiten. U kunt in dat geval best met uw boven- en onderburen overleggen wanneer u met zijn allen gelijktijdig gaat overschakelen op een nieuwe verwarmingsketel. Om er zeker van te zijn of uw schoorsteen geschikt is voor een condenserende ketel kan er best eens heel goed naar gekeken worden door een vakman. Conclusie: wij komen graag ter plaatse kijken met onze speciale camera’s om zo te onderzoeken wat de toestand van uw schoorsteen is. Vervolgens maken wij u een voorstel dat gegarandeerd technisch en wettelijk perfect in orde gaat zijn
-
Neem ik best een verwarmingsketel met een doorstromer of een boiler voor mijn sanitair warm water ?Er bestaan hoofdzakelijk twee systemen voor de sanitaire warmwatervoorziening: een CV-ketel met een ingebouwde platenwisselaar, de zogenaamde combiketel of doorstromer. In het apparaat zit een wisselaar die meteen warm water aanmaakt. Dit is de goedkoopste oplossing omdat je alleen maar dat water gaat opwarmen dat je ook echt op dat moment gaat verbruiken maar dit systeem beperkt de hoeveelheid warm water. Ook de verkalking van de wisselaar vraagt wat meer controle en onderhoud. Een andere optie is dat het warm water wordt bereid in een boiler die gekoppeld wordt aan de verwarmingsketel . Werken met een boiler geeft over het algemeen een groter comfort en is beter geschikt voor een woning met meerdere badkamers bijvoorbeeld. Conclusie: vertel ons wat u verwacht van het comfort van uw sanitair warm water en wij geven u de beste en zuinigste oplossing.
Depannageservice op maat van uw verwarming
Zonder verwarming komen te zitten, is wel het laatste wat u in de herfst of winter wilt meemaken. Gelukkig zijn onze medewerkers 24/7 beschikbaar voor depannages over heel België. Met onze handige terugbelservice krijgt u een antwoord, wanneer het u uitkomt. U kunt altijd een beroep doen op Easy San voor de volgende dienstverlening:
Wij herstellen en onderhouden oa. deze merken van verwarmingsketels :
Vaillant – Viessmann – Buderus – Weishaupt – Bosch – Remeha – Junkers
Onze partners voor verwarming zijn :
Vaillant – Viessmann – Bosch – Radson – Vasco – Henco – Giacomini – Danfoss – Begetube – Jaga – Desco – Facq – Van Marcke - Van Oirschot
Enkele realisaties