top of page

Zoekt u gespecialiseerde Installateurs voor Airco & Ventilatie regio Limburg? Easy San Diepenbeek zorgt voor Frisse Lucht!

Airco in de wagen, airco op kantoor en dan thuis zitten te puffen van de hitte? Dat hoeft echt niet hoor, de systemen om je woning of appartement heerlijk te koelen zijn tegenwoordig best betaalbaar en je kan ze bovendien ook gebruiken om zuinig mee te verwarmen. De tijd dat men een `airco` enkel kocht om lekker te kunnen slapen tijdens warme dagen is verleden tijd. Tegenwoordig worden deze toestellen het gehele jaar gebruikt, een dergelijk toestel kan dus perfect dienst doen als hoofdverwarming.

airco Diepenbeek

Uiteraard moeten wel enkele praktische dingen goed bekeken worden :

Welk soort binnen-unit nemen we best en waar kunnen we die plaatsen?

Waar kunnen we de buiten-unit plaatsen?

Hoe en waar gaan de koeltechnische leidingen geplaatst worden?

...

AIRCO

ventilatie Limburg

Ventilatie & Airco

Woningventilatie is niet alleen een verplichting maar ook een noodzaak. Wanneer men niet zou ventileren is de kans groot dat men problemen krijgt met vocht en schimmels en dat wil natuurlijk niemand. Leven in een energiezuinige en gezonde woning, dat is toch wat iedereen wenst?

Ventilatiesystemen & airconditioning bestaan er in verschillende vormen. Wij beperken ons tot de installatie van systeem C en D, met een voorkeur voor het systeem D.

Systeem C:

Het systeem C bestaat uit een mechanische afvoerventilator die de vuile lucht wegzuigt uit de natte ruimtes zoals de badkamer, keuken, was- en bergplaats en de wc's. Verse lucht dient hier dan de woning binnen te komen via roosters in de ramen.
Het voordeel: een vrij eenvoudig systeem met weinig leidingwerk waardoor het relatief goedkoop is. 

Het nadeel: je haalt rechtstreeks de koude buitenlucht binnen via raamroosters hetgeen soms een tochtgevoel kan geven.

Systeem C+:

Het principe van het systeem C+ is vergelijkbaar met het gewone systeem C maar het is voorzien van geautomatiseerde afvoerventielen.

De afvoerventielen worden gestuurd door een ingebouwde vochtsensor en/of een bewegingsdetectie. In vergelijking met het gewone systeem C gaat hier wel heel wat energie bespaard worden, omdat er enkel geventileerd wordt als het nodig is.

Systeem D:

Bij dit systeem is er een mechanische toevoer en een mechanische afvoer met een recuperatie van de warmte. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat in de winter de koude buitenlucht wordt opgewarmd door de warme binnenlucht, hoewel de verse en vervuilde lucht niet in contact komen met elkaar.
Het voordeel: je recupereert de warmte, dus het is een zuiniger systeem en het geeft een beter comfort.
Het nadeel: Je hebt meer ventilatiekanalen nodig en de ventilatie-unit is wat duurder in vergelijking met een C-systeem.

Om hierop een duidelijk antwoord te kunnen geven komen we graag bij u ter plaatse kijken om u dan een vrijblijvende offerte te maken.

bottom of page