top of page
Zoeken

Vergeet het periodieke onderhoud van de cv-installatie van uw flat niet!


onderhoud cv-installatie apartement antwerpen wilrijk

Cv-onderhoud: aandachtspunt voor de VvE


De wintertijd is aangebroken en het is zaak om de verwarming goed in orde te hebben. Belangrijk daarbij is dat de cv-installatie een periodieke onderhoudsbeurt krijgt. Bent u bewoner van een flat? Dan heeft u dat niet altijd zelf volledig in de hand. De flats in uw appartementsgebouw worden verwarmd middels blokverwarming, en daarom beschikken de afzonderlijke flats niet over een individuele cv-ketel. Gezamenlijk moet dan worden besloten tot het onderhoud van de centraal geregelde verwarmingsinstallatie. Daarom is het van groot belang dat het periodieke onderhoud aan de cv-installatie aangekaart wordt binnen de Vereniging van Eigenaren, de VvE, zodat tijdig onderhoud plaatsvindt.


Waarom is dit regelmatige onderhoud zo belangrijk?


Met een goed onderhouden verwarmingssysteem wordt de kans op vervelende storingen en defecten tot een minimum beperkt. In een flat is er veel belang bij een goed werkende centrale verwarming, want bij een storing of defect worden in één klap vele huishoudens ontregeld. De warmwater- en/of de warmtevoorziening komen dan in het geding. Deze oncomfortabele situatie is vaak eenvoudig te voorkomen door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een erkende installateur zoals Easy San uit Limburg. Bovendien functioneert een schone, goed onderhouden cv-ketel beter en produceert op efficiëntere wijze warmte. Een ander punt is dat met periodiek onderhoud uw installatie beter up-to-date blijft. Een cv-monteur kan bij het onderhoud aangeven of het tijd is om over te stappen op een nieuwe cv-installatie en of een eventuele reparatie nog rendabel is. De aanschaf van een moderne hr-ketel kan het gasverbruik aanzienlijk reduceren. Een verbetering van het rendement houdt een forse besparing op de energiekosten in en dat is altijd mooi meegenomen!

Laat u adviseren door een verwarmingsexpert van Easy San in Limburg en u komt comfortabel de winter door in uw flat. Maak snel een afspraak!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page